RGDnaamDEF

VAN MIJ

september 2021 – januari 2022

In VAN MIJ zien we een hele hoge muur met één deur. Vóór die muur een jongen, een vrouw en een oude man. Ieder van hen heeft zo zijn eigen gedachten, wensen en dromen. De jongen moet alles nog ontdekken, de vrouw beheerst het nu en de oude man leeft in zijn herinnering.

Is het van jou of van mij?

Door de plotselinge komst van vreemde voorwerpen die over de muur vliegen of langs komen glijden ontstaat er een dilemma. Wat zijn het? Wie mag het hebben? En waarom? Kleurige strandballen, een zwevende prop papier, een idyllisch bootje of een verhuisdoos vol oud speelgoed. Van wie zijn die spullen? Van jou of van mij? Op een poëtische manier wil VAN MIJ haar publiek laten zien wat geven en nemen, hebben en houden en delen en vermenigvuldigen is. We belanden in een magische wereld die uit meer bestaat dan ‘iets’ of jij alleen. Harmonie is het streven, delen het doel.

VAN MIJ (4+) is een voorstelling gebaseerd op het boek ‘Hou van mij’, met gedichten van jeugdboekenschrijver, dichter en tekenaar Ted van Lieshout.

Tekst: Ted van Lieshout
Regie:
 Rob Vriens
Producent: Theater Gnaffel
Cast: Elout Hol | Marike van Weelden | Romke Gabe Draaijer
Fotografie: Erik Franssen

Meer informatie op website
Meer informatie op Facebook

 

Het was een feest der herkenning, maar ook een feest van verrassingen. Elk stukje is, zoals ieder gedicht, een klein avontuurtje dat op zichzelf staat in het grotere geheel van een bundel of, in dit geval, een voorstelling. Gaan kijken? Zou ik zeker doen.

Ted van Lieshout 

Poppen zijn ditmaal nagenoeg afwezig, maar dankzij het sterke spel verveelt de voorstelling geen moment en al snel geven ook de volwassenen in de zaal zich over aan een wondere wereld waarin logica van ondergeschikt belang is.

Theaterkrant (Henri Drost) 

 

error: inhoud is beveiligd | RGD