RGDnaamDEF

Reboelje yn Gaasterlân

juni 2016

Donkere, grijze wolken hangen boven Gaasterland. Er moet een nieuwe koningin of koning komen om Gaasterland weer om de rit te krijgen.

Johanneke Gaaikema is de grote kanshebber. Ze belooft de inwoners van Gaasterland ruimte, werk, geld, liefde en geluk toe. Maar hoe betrouwbaar is ze? En dan Jan van Swinderen, de ‘God van Gaasterland’, wat doet hij? Kan hij de kracht vinden om na het overlijden van zijn vrouw de kop erbij te houden?

Reboelje yn Gaasterlân is een historische, fabelachtige voorstelling over angst en liefde. Laten wij ons leiden door de angstmaatschappij van tegenwoordig, of omarmen we de liefde en gebruiken we die als wapen?

Tekst: Romke Gabe Draaijer
Regie: Romke Gabe Draaijer
Producent: Amateurtoneelvereniging Snypsnaren (Oudemirdum)
Cast: o.a. Henk Landsheer | Age Witteveen | Annie Amsterdam | Jolly Stegenga | Sita Bokma
Fotografie: Djûra Schra

 

De regisseur heeft hier een huzarenstuk geleverd en hij heeft zich stijlvol als een waar gastheer gepresenteerd. Heel veelzijdig, humor, balans, goed spel, stil toneel, prachtige vondsten, schitterende uitvoering in alle facetten.

Lekenjury Gouden Gurbes 2016 

Prachtige bylden yn Gaasterlânsk mearke.

Leeuwarder Courant (Hans Brans)

Knap werk verricht door de jonge regisseur Romke Gabe Draaijer. Naast zijn regiewerk maakte hij zelf heel mooie handpoppen in de vorm van vogels. Belangrijker, de amateurspelers lieten de vogels tot leven komen doordat ze het poppenspel goed en geloofwaardig onder de knie hadden. Chapeau.

Lekenjury Gouden Gurbes 2016

 

error: inhoud is beveiligd | RGD