RGDnaamDEF

De Prutsers | Drie Zusters

juli 2021

In theetuinen rondom in Fryslân vragen De Prutsers zich af: wat heeft Tsjechov ons na 120 jaar nog te vertellen?

Zes theatermakers zijn samen ‘De Prutsers’ van Tryater. Al improviserend en prutsend zoeken ze naar nieuwe theatervormen. Met de toneelklassieker Drie Zusters van Tsjechov als basis spelen ze deze zomer in theetuinen en andere buitenlocaties van Friesland. Ze spiegelen hun eigen emoties, hun behoefte aan verbondenheid, het naleven van dromen en het nieuws van de dag aan de drie zusters. Iedere speelbeurt is uniek en kent zijn eigen ontboezemingen.

In maart 2020 zou Trije Susters touren langs een aantal cafés in Friesland. Na drie voorstellingen werd de tournee helaas afgebroken wegens de lockdown. Nu, ruim een jaar en twee lockdowns verder, zoeken De Prutsers de zusters weer op.

Ontmoet de Prutsers op bijzondere buitenlocaties in Friesland. Geen voorstelling is hetzelfde. Er mag iets verkeerd lopen. Je mag prutsen. Als je de draad maar weer op weet te pakken. Alleen, maar liever nog met elkaar.

Tekst: Anton Tsjechov
Regie:
Ira Judkovskaja
Producent: Tryater
Cast: Sjoerd Blom | Romke Gabe Draaijer | Raymond Muller | Eline de Vries | Brecht Wassenaar
Fotografie: Lucas Kemper

Meer informatie op Facebook

 

Het spelplezier spat er bij alle vijf spelers vanaf de eerste seconde af. De belofte getuige te mogen zijn van een tragikomisch universum wordt volledig waargemaakt.

Theaterkrant (Luuk Verpaalen) 

Plots gebruikt Masja’s echtgenoot Fjodor het woord zzp’er of horen we Romke Gabe Draaijer vertellen over zijn uit de kast komen. Onnadrukkelijk en achteloos, volstrekt organisch passend in de tekst. Alsof Tsjechov die woorden zelf had geschreven.

Theaterkrant (Luuk Verpaalen) 

Jonge ambitieuze acteurs, die laten zien dat ze het vak beheersen, dan mogen we blij zijn dat dit talent weer in Friesland teruggekomen is. […] En Draaijer, hij speelt zo naturel, zo overtuigend, die greep me in alles wat hij deed.

Omrop Fryslân (Henk te Biesebeek)

error: inhoud is beveiligd | RGD