RGDnaamDEF

Omke Henk

september 2017

Het stuk Omke Henk is een misdaadkomedie waar een ‘leugentje om bestwil’ bijzondere gevolgen heeft.

Tom, de sympathieke, centrale figuur, is een jongvolwassene zonder plan maar met een vlotte babbel. Het leven overkomt hem. Hij heeft geen idee wat hij wil in het leven en heeft maar gekozen voor een studie rechten.

Als Tom op een avond in een donker tunnel wordt aangevallen door een paar straatjongens, roept hij uit zelfverdediging dat topcrimineel Henk de Koning zijn oom is. Op dat moment een slimme zet, want de straatjongens laten hem gaan. Maar als Henk de Koning himself de volgende dag op de stoep staat, krijgt Tom spijt.

Het stuk laat de toeschouwer getuige zijn van een onberekenbare oom Henk en de opdracht die Tom voor hem moet uitvoeren om zijn vrijheid terug te krijgen. Helaas wordt het hem zwaar gemaakt door arrogante zakenmannen, corrupte politieagenten, demente bejaarden en hitsige verpleegsters…

Tekst: Lieuwe Tolsma
Regie: Romke Gabe Draaijer
Producent: Teater Selskip Arum
Cast: o.a. Lieuwe Tolsma | Klaas Tolsma | John Boonstra | Yldau Bijlsma
Fotografie: Dual Fotografie

 

Het decor van aardappelkisten ziet er niet alleen fenomenaal uit, het blijft ook tot het eind van de voorstelling functioneel en boeiend om naar te kijken.

Jury Gouden Gurbes 2017

De overgangen, de ondersteunende muziek, het licht, de kleding, over alles is nagedacht en dat zorgt voor een optimale portie beleving bij het publiek dat soms hardop zat mee te genieten.

Jury Gouden Gurbes 2017

De volle tribune heeft een opperbeste avond gehad en zullen tegen iedereen zeggen; erheen, want het is een mooie en waardige afsluiting van het openluchtspelseizoen 2017.

Omrop Fryslân (Jacob de Vries)

error: inhoud is beveiligd | RGD