RGDnaamDEF

Macbeth

juni 2019

Het tweesterrenrestaurant “Skotlân State” van eigenaar Duncan van Groningen heeft een goede naam. Nergens anders zetten ze zulke lekkere burgers op tafel. Het feit dat Duncan iedere dag op televisie is met zijn eigen eetprogramma draagt aan die reputatie bij. In zo’n restaurant wordt u natuurlijk graag gezien, als gast.

Macbeth is de chef van “Skotlân State”. Hij is topkok en is de baas over zeer goed keukenpersoneel. Zijn vrouw, Lady Macbeth, zorgt er ondertussen voor dat het de chique gasten aan niets ontbreekt. Kortom, “Skotlân State” loopt als een trein.

Totdat Macbeth drie vuilnismannen tegen het lijf loopt, die hem voorspellen dat Skotlân State een derde ster zal krijgen en dat Macbeth de leiding over het restaurant over zal nemen van Duncan. De eerste voorspelling komt dezelfde avond al uit… Gaat Macbeth rustig afwachten of de tweede voorspelling uitkomt? Niet als Lady Macbeth het voor het zeggen heeft. Die vond Duncan altijd al een nietsnut…

Vanaf dat moment verdringen jaloezie, de drift om hoe dan ook aan de top te komen, hardheid en slapeloze nachten, de vriendschap, de goede wil en de eenzaamheid, die “Skotlân State” altijd kenmerkte. Zo komt het, als je de voorspelling van een vuilnisman waar wil maken.

Tekst: Peter Sijbenga
Regie: Sjoerd Blom | Romke Gabe Draaijer
Producent: Berne Iepenloftspul

  Meer informatie op website
  Meer informatie op Facebook

 

Dankzij regisseurs Draaijer en Blom bewegen alle 33 spelers zich met veel flair over het royale speelvlak.

Leeuwarder Courant (Wim Vervoort)

Draaijer en Blom hebben ook nog een aantal leuke theatrale trucs in petto. Daarom verveelt deze lange Macbeth geen moment en blijft de tragedie lichtvoetig. Shakespeare zou er vast heel tevreden over zijn geweest.

Leeuwarder Courant (Wim Vervoort)

error: inhoud is beveiligd | RGD