RGDnaamDEF

KRANG

september 2015

Ivan is ‘Krang’ hij volgt niet de platgetreden paden. Hij neemt niet, zoals men misschien verwacht, het boerenbedrijf over van zijn vader. Ivan kiest ervoor om in de vastgoedzaken te gaan. Het gaat hem voor de wind, hij heeft tal van projecten succesvol afgerond en bereikt wat hij wilde: ‘een groots en welvarend zakenman’. Er is nog één droom waar Ivan voor wil gaan: leven van de wind. Maar dan keert plotseling het tij, de recessie slaat toe, zijn plannen stuiten op weerstand en zijn vrouw wordt ziek. Ivan ziet zijn grootste droom steeds verder weg zakken…

KRANG is een luchtige tragikomedie waarin status, geld, liefde, roddel en achterklap de boventoon voeren. Het hele dorp Nijhuizum is het decor en samen met de muziek, prachtige kostuums en de SULT-inventiviteit belooft KRANG een prachtige belevenis te worden.

Tekst: Anton Tsjechov | Romke Gabe Draaijer
Regie: Romke Gabe Draaijer
Producent: Teatergroep SULT
Cast: o.a. Feikje Hovinga | Jan Eekma | Ytsje Kramer | Ytsje Hettinga | Judith Jager | Gerwin de Vries
Fotografie: Albert Salverda

 

Draaijer heeft als speler bij SULT zijn straatje al eens schoongeveegd. Bovendien hebben Tryater en Omrop Fryslân hem gevonden. Het zou mij niet verwonderen nog veel van deze jongbaas te horen.

Friesch Dagblad (Froukje Reitsema)

Het zijn vaak de kleine dingen die het afmaken en dat is SULT wel toevertrouwd. Neem de glinsterende windmolen in het stukje land in het ‘centrum’ van Nijhuizum of de geparkeerde auto’s langs de weg met het raam half open, de klanken van Jimi Hendrix en Bob Dylan zijn The Times They Are A-Changing zijn te horen via de autoradio’s.

de Moanne (Rynk Bosma)

Sult maakt van Tsjechovs eerste grote, zelden gespeelde stuk Ivanov wat moois.

Leeuwarder Courant (Sietse de Vries)

 

error: inhoud is beveiligd | RGD