RGDnaamDEF

Dodo fan Haska

september 2018

Ooit eenzaam in het veld, tegenwoordig ingeklemd tussen spoorlijn en vierbaansweg, staat De Kapelle van Haskerdijken nog altijd overeind. Het godshuis zal van 19 tot en met 23 september 2018 het toneel zijn voor de Friese openluchtopera Dodo fan Haska.

Het stuk brengt ons terug naar de 13e eeuw, toen de hoofdpersoon zich vestigde in de Haskerlanden. Dodo was een geestelijke, een man met een missie. Hij stond bekend om zijn grote pastorale gaven. Hij hielp mee om het land te bewerken en bij de aanleg van dijken. Dodo was ook gewoon een mens, meer dan hem lief was. Om tegen zijn aanvechtingen te strijden zocht hij zijn heil in ascese. Uitgerekend in het huis van God krijgt hij bezoek van de Duivel…

Tekst: Eppie Dam
Regie: Romke Gabe Draaijer
Dirigent: Gerben van der Veen
Producent: Noordelijk Koorfestival | Ûnder de Toer | Leeuwarden-Fryslân 2018
Cast: o.a. Wybe Landman | Luko Reinders | Albertus de Jong
Fotografie: Simon Bleeker

 

Het leven van een heilige vol relativerende humor.

Leeuwarder Courant (Sietse de Vries)

Geweldig, wat een supergoede voorstelling, geweldige sfeer, spelers en muziek, ondanks de stromende regen bleven de spelers in hun rol, dit zou in het theater ook goed tot zijn recht komen, de locatie was nu prachtig, met het kerkje op de achtergrond, woorden schieten tekort om aan te geven hoe bijzonder dit was.

Bianca Hoekstra

Vanavond naar de try-out geweest. Genoten. Een heel bijzonder stuk op een geweldige manier neergezet. En op een bijzondere locatie.

Klaske de Groot

 

error: inhoud is beveiligd | RGD