RGDnaamDEF

CARGO Friesland

14 mei – 26 juni 2022

Het wereldberoemde Duitse Rimini Protokoll maakt een unieke Friese versie van hun rijdende theatervoorstelling Cargo. Een voorstelling als een roadmovie. Met de levensverhalen van twee vrachtwagenchauffeurs die werken in de geglobaliseerde zuivelindustrie.

Het rijdende theater is een voormalige koelwagen. Waar eerder diepgevroren goederen werden gestapeld, zitten straks de toeschouwers. Een tien meter lang raam geeft zicht op de stad en het voorbijtrekkende landschap om zo beide vanuit een geheel nieuw perspectief te ervaren.

Stefan Kaegi van Rimini Protokoll kwam op het idee toen hij, rond 2006, liftend door Bulgarije trok en vaak met vrachtwagenchauffeurs aan de praat raakte.

Stefan: ‘Die hadden gepassioneerde verhalen te vertellen, ook over hun relatie met Europa. Ze hebben veel van doen met globalisering. Ze brengen goederen over het hele continent en komen zelf meer dan eens van elders. Dus lag het voor de hand om hun zelf dat verhaal van globalisering te laten vertellen, en wel in hun eigen omgeving: een vrachtwagen.’

​​CARGO Friesland is gemaakt met jonge Friese kunstenaars en geproduceerd door Rimini Protokoll en Brave New World Producties in samenwerking met Arcadia / LF2028. Het is gebaseerd op Cargo Sofia-X die in 2006 werd geproduceerd door HAU Hebbel am Ufer Berlin en Goethe-Institut Sofia.

Regie: Jörg Karrenbauer
Dramaturgie:
 Janneke de Haan
Regieassistent: Romke Gabe Draaijer
Producent: Rimini Protokoll | Brave New World Producties | Arcadia
Cast: Willem Overwijk | Louw Hacquebord

Meer informatie op website
Meer informatie op Facebook

error: inhoud is beveiligd | RGD