RGDnaamDEF

Alice yn Wûnderlân

juni 2018

Ach, dat arme meisje Alice. Ze is bang. Bang dat poes Dinah deze keer écht weggelopen is. Bang dat ze een raar meisje is. En bang dat ze vannacht heel raar zal dromen. Want die dromen, die zijn altijd zo raar! Haar vader zegt dat ze daarmee nou net zo’n geluk heeft, met haar rare dromen. En met dat ze een heel raar meisje is. Want hij geeft oma Stropsma gelijk, zij zegt altijd: alle goede mensen zijn raar.

Dat zal wel, maar de droom waar Alice vandaag in terecht komt is wel héél raar! Er is een rode koningin en een witte koningin, een konijn met een vreselijke rot wekker en andere rare zaken zoals Tsjantelkwak, Dropkedoepsie en een Blabberknauw. Een wat?!

Niks is normaal in deze droom. Zelfs het kaatsen niet! Alice vindt het maar niks en probeert haarzelf wakker te schreeuwen. Maar dat lukt niet. En misschien wil ze stiekem wel in haar droom blijven… Wat wil ze nou echt? Wat is de echte Alice, wat is de verkeerde Alice en wat is de goede Alice? Een ding is zeker: als Alice stopt met dromen, dat zal Wonderland voor altijd Onderland blijven.

Tekst: Peter Sijbenga | Sjoerd Blom | Romke Gabe Draaijer
Regie: Sjoerd Blom | Romke Gabe Draaijer
Producent: Berne Iepenloftspul
Fotografie: Yeb Seffinga

 

Regisseurs Sjoerd Blom en Romke Gabe Draaijer zijn er ook dit jaar weer in geslaagd om een prachtige enscenering neer te zetten.

Leeuwarder Courant (Marit de Weerd)

De spelers van Alice yn Wûnderlân weten het publiek te betoveren met dit sprookje voor jong en oud.

Leeuwarder Courant (Marit de Weerd)

Regisseurs Draaijer en Blom hebben met veel plezier, dat kan niet anders, hun fantasie aangeboord die de kinderen erg aansprak. De kinderen geloofden in alle rollen en met grote verwondering zag het publiek de kinderen veranderen in personages die voor ze waren uitgedacht.

Friesch Dagblad (Froukje Reitsema)

error: inhoud is beveiligd | RGD