RGDnaamDEF

Alice in Bangweer

oktober 2019

Wat er in Langweer staat te gebeuren is niet eenvoudig te beschrijven. Het is een openluchtspel maar ook veel meer dan dat. Het is een belevenis, een zoektocht door het dorp, achter een mysterieuze vrouw aan, op zoek naar de zin van het leven.

Al wandelend wordt het publiek meegezogen in het theaterstuk Alice in Bangweer. Alice in Bangweer is – zoals de titel al doet vermoeden – geïnspireerd op het sprookje Alice in Wonderland.  Alice moet trouwen. Van haar moeder. Met Hendrik. Een lelijke vooraanstaande jongeman in Langweer. “Want zo gaat dat nou eenmaal”. Maar is dit nou echt wat Alice wil in het leven? Is dit haar droom? De keuze: vastgeketend in de haven of lonkt het ruime sop? Alice verzinkt in het niet weten en vlucht: is het echt? Is het een droom? Waar moet ze naartoe? In een tocht vol beleving gaat het publiek met Alice opzoek naar de vraag wie ‘Alice’ nou echt is. En wat wil ze nou toch?

Een ‘hartstocht’ in een wisselend decor vol beleving, muziek en sfeer over ‘het even niet weten’.

Concept | tekst | poppen: Romke Gabe Draaijer
Regie: Romke Gabe Draaijer
Producent: Muziektheater Langweer
Fotografie: Gewoan Dwaan – Douwe Bijlsma

 

Ondergedompeld in de bijzondere fantasiewereld van regisseur en acteur Romke Gabe Draaijer.

Jouster Courant (redactie)

Als de belangstellenden zich vanaf de parkeerplaats naar de startlocatie begeven, zien ze dat de straten werkelijk sprookjesachtig zijn aangekleed met lampenkappen, feestlichtjes, herfstcreaties, lichtgevende watertanks, honderden vlaggetjes en noem maar op. Dat maakt indruk.

Friesch Dagblad (Jelle Terwal)

Het is een creatief script. Draaijer laat in zijn zelfbedachte en geregisseerde productie veel vragen open. Die vragen moeten de nieuwsgierigheid wekken van eenieder; van groot tot klein.

Friesch Dagblad (Jelle Terwal)

error: inhoud is beveiligd | RGD