RGDnaamDEF

Poppentheater

“Wanneer het publiek bereid is mee te leven met een pop, ontstaat er iets moois, een betovering. Een magisch moment tussen acteur en publiek die een hogere vorm van verbeelding en verwondering creëert.”

Romke Gabe koestert een diepe fascinatie en een uitbundige liefde voor poppentheater. De betovering die uit kan gaan van een knutselwerk van dood materiaal dat tot leven komt, de bezieling van een hologig masker: “Dat is toch magie?”

Romke Gabe liet voor het eerst in een openluchtspel in Friesland een pop meespelen. Een grote vissenpop kreeg een prominente rol in het liefdesdrama FISK (2011). Het zaadje was geplant.

In 2016 liep hij stage bij Theater Gnaffel en leerde hij onder supervisie van Elout Hol zelf poppen maken en bespelen. In datzelfde jaar ging hij als afgevaardigde uit naam van de culturele hoofdstad van Europa – Leeuwarden-Fryslân 2018 – naar Japan om aldaar een poppentheaterfestival te bezoeken en ervaring en inspiratie op te doen.

Sindsdien ligt de focus van Romke Gabe, naast acteren en regisseren, ook bij het poppentheater en is hij van plan, en op weg, dit meer in zijn werk te smeden. Zo maakte zijn publiek al kennis met de door hem gemaakte poppen in o.a. Reboelje yn Gaasterlân (2016), Ronja de Roversdochter (2018) en in Alice in Bangweer (2019). In 2019 en 2020 werkte hij als poppenspeler mee aan het populaire kinderprogramma De Boterhamshow van NTR. Romke Gabe is in het najaar van 2021 door heel het land te zien in de voorstelling VAN MIJ van Theater Gnaffel.

Meer informatie over Romke Gabe zijn poppen, poppen huren/laten maken of samenwerken? Neem contact op via het contactformulier (via het formulier is ook een lijst van alle poppen + tarieven op te vragen).

error: inhoud is beveiligd | RGD